Spanx wassen

Je vraagt je vast af hoe je je Spanx kunt wassen. Spanx zijn niet heel goedkoop, dus je wilt wel dat ze heel uit je wasmachine komen šŸ™‚
Kijk ALTIJD op de wasvoorschriften, wat je op deze pagina leest hoeft niet per se van toepassing te zijn op jouw Spanx.

Waarvan is Spanx gemaakt?
Spanx is gemaakt van Lycra. Dat wordt in de textiel industrie gezien als synthetisch rubber. Behalve Spanx wordt ook veel zwemkleding van Lycra gemaakt, maar ook in anders sportkleding. Verder vindt je de rekzame stof Polyuretheaan ook terug in sokken. De stof wordt ook gebruikt in steunkousen van oudere dames om de bloedomloop te stimuleren.

Lycra bestaat in verschillende diktes en structuren verkrijgbaar. De variatie zit hem voornamelijk in de hoeveelheid draden waarvan de hoofddraad is gemaakt. De stof is doorgaans glimmend, stof en kleurloos.

Hoe moet ik Spanx wassen?

De meeste Spanx moet je wassen op 30 graden. Als je ze heter wast dan slijten ze iets sneller. Normaal gesproken kan Spanx als je ze goed verzorgt erg lang mee gaan.

Niet in de droger
Je moet je Spanx ondergoed zeker niet in de droger stoppen, want daar kan Lycra niet goed tegen. Het gaat dan zelfs verpulveren.
Het voordeel van Lycra is dat het als je het uithangt, redelijk snel droog is. Lycra kun je dus prima in de wasmachine doen, maar NIET in de droger!!

 

Heb je je Spanx toch verpest in de was, of wil je een nieuw setje? Bekijk dan hier de verschillende modellen van Spanx ondergoed

No comments yet

Leave a Reply